Rødt og gult og rødt og gult

Det er alt for tydelig i hagen nå hvilke farger jeg liker best. De gamle favorittene gult og cerise er tilbake for fullt. Det er egentlig litt rart, fordi på jobben er det fersken og lilla som domine…

Det er alt for tydelig i hagen nå hvilke farger jeg liker best. De gamle favorittene gult og cerise er tilbake for fullt. Det er egentlig litt rart, fordi på jobben er det fersken og lilla som dominerer når jeg får velge farger selv. I de fargene er utvalget så utrolig stort og fint i år.

Rosa kløverblad mellom grønne blader
"Hvit" kløver med cerisefargete blader! Disse kløversortene sprer seg, krysser og frør seg, det har jeg hørt fra gartneriet i Beiarn som produserer disse i alle slags farger. Jeg hadde derimot ikke trodd at jeg skulle få oppleve det i min egen hage. Nå titter det fram sånne blader innimellom gress og steiner. Ingen er like. Jeg får meg ikke til å klippe eller luke dem, selv om jeg var at kløver tåler å klippes ned.

Bidens ferulifolia med gule blomster
Dette er Bidens ferulifolia 'Efraim's Gold'. Bidens med denne vekstformen har jeg ikke sett før. Disse skal være fulle av nektar og gode for bier. Jeg har allerede sett ei humle i min. I USA er dette en staude. Jeg er glad om jeg har min til høsten.

Salvia 'Strawberry Lake' med røde blomster
Salvia er noe av det flotteste som fins av sommerblomster. Denne heter Salvia 'Strawberry Lake' og kommer fra et nederlandsk gartneri. Mester Grønn har hatt dem i Norge. Jeg fikk den i gave for et par uker siden, og den trives godt i hagen min. Tørstere sommerblomst skal en lete lenge etter, men den betaler tilbake for vanningen med høye, knall cerise blomsterspir.

Gul og rød tulipan i knopp
Slik ble tulipanen som kom opp ut av ingenting. Nå som jeg ser den, skjønner jeg hvor den kom fra og hvem jeg fikk den av. Den kom fra ei lomme full av små sideløker som skulle kastes etter at et bed ble omgjort for flere år siden. Det vil si at denne har brukt fire år på å blomstre! Kanskje alle de andre tynne små tulipanbladene som kommer opp innimellom også blir sånn! 

Gulrød tulipan fullt utsprunget


Kommentarer

 1. Hej!
  Håller med dig din fina Salvia har en vacker färg. Tulpanen är också fin, jag hade några som kom fram i rabatten, som jag också undrade var de kom ifrån. Oftast hittar man en förklaring.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 2. Så fine farger på salvie og tulipaner. Jeg hadde en blå ettårig salvie for noen år siden, og den skulle også ha mye vann. Ullsalvie tror jeg den het.
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ullsalvie er også fint, tror det var den jeg hadde i fjor. Takk i like måte! :)

   Slett
 3. Fersken og lilla er nok mer min greie! Men må ha noe i cerise, og elsker gule roser :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gule roser er noe av det vakreste som finnes! Cerise er for meg mer en gammel ting som har kommet tilbake de siste par årene. Vi bor i et klima hvor få roser overvintrer, og da fokuserer vi mer på sommerblomster. :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger