FFF: Se, men ikke røre

Norge har mange ville valmuearter. De mest kjente er nok de røde kornvalmuene som vokser i veikanter sørpå, og de gule sibirvalmuene som har spredd seg overalt og blitt en vill blomst. Disse er det m…
Norge har mange ville valmuearter. De mest kjente er nok de røde kornvalmuene som vokser i veikanter sørpå, og de gule sibirvalmuene som har spredd seg overalt og blitt en vill blomst. Disse er det mange av, de vokser "overalt", og de sprer seg lett.

På fjellet og lengst nord vokser helt andre valmuer. Den lysegule fjellvalmuen er egentlig mange forskjellige arter. Hver av dem vokser bare i et lite område. Det er faktisk sånn at hvert fjell har sin egen valmue noen steder! Så sjeldne som disse valmuene er, må de få stå i fred. Det vil ikke overraske meg om de blir fredet i neste omgang. For de som har lyst på arktiske valmuer i hagen, vil jeg sterkt anbefale å kjøpe dem på et hagesenter. (Og husk at de vil ha næringsfattig jord.)

Denne valmuen tror jeg hører til på Svalbard. Bildet er tatt i den botaniske hagen i Tromsø. Der kan en se planter som dette, uten å ødelegge naturen.

Valmuer som ser sånn ut må få stå i fred
http://floralfridayfoto.blogspot.com/2019/02/fff376-euryops.html

Kommentarer

 1. Så fine de er! De røde valmuene vokser overalt i grøftekanter i Danmark. De er fine de også, men de sprer seg veldig.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det i Nederland også. Her i nord forsvinner de etter et år eller to...

   God helg :)

   Slett
 2. Ja det var en söt vallmo. De starkröda är jag inte så förtjust i, men annars finns det många vackra vallmoer. Ha en fin vecka.

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg :) Jeg vil aller helst ha alle fargene på en gang!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger