Etter stormen

Vi har hatt storm her. Jeg var nettopp ute og så på hagen i dagslys, for å se om noe hadde tatt skade. Drivhuset ble jo revet av en storm i høst, og den forrige vinterstormen tok søppeldunken vår. He…
Vi har hatt storm her. Jeg var nettopp ute og så på hagen i dagslys, for å se om noe hadde tatt skade. Drivhuset ble jo revet av en storm i høst, og den forrige vinterstormen tok søppeldunken vår. Heldigvis hadde det gått bra. Alt regnet og vinden har faktisk fått bort mye snø. For to dager siden var alt dette hvitt.


Her har det skjedd ting under snøen. Jeg er ikke helt sikker på hva slags løk dette er. Vi satte ned mye rart i fjor, både en løkmiks fra butikken og sideløker vi hadde fått. Det var mange rare Allium i miksen, men de kommer jo vanligvis opp seinere.Dette er helt sikkert en krokus. Jeg tror den er gul. Vi fikk gule krokusløker for et par år siden, men det ble ikke noe av dem i fjor. Staudebedet de står i trenger desperat en vårrengjøring nå. Det grodde helt over av stjerneskjerm i fjor. Det lilla skuddet er nok en stjerneskjerm som spirer. Jeg har mest lyst til å sette dem ut på selvplukk.Dette ser ut som en narsiss. Jeg regner med at den kom i løkmiksen. Det var både gule og hvite i den. Denne er sikkert gul, siden den kommer opp så tidlig.Uff da. Dette var det siste spalieret som sto oppreist. Jeg leter enda etter en god løsning for å få denne modellen til å stå støtt. Dette skjer litt for ofte.Inne i skjelettet av drivhuset har jeg hatt en del potter med hvitløk og en type vårløk (?) til overvintring. Nå kommer de. Setteløken hadde ligget for lenge inne da de ble plantet i høst, så jeg er godt fornøyd med spiringen.
Dette klarte jeg ikke å gå forbi. Vi har ikke hatt frost siden denne kom i hus, så den har stått ute på trappa siden da. Det er lite stemor å se i bedene enda, de har vanligvis vært flinke å overvintre her. Kanskje kommer de fram når jeg får rydda bort alle de visne staudene og løvet fra stormene.

Ha en fortsatt fin vår :)


Kommentarer

 1. Vi har også hatt mye vind denne helgen. Det er mer vår hos deg enn her. Stemor er så fine tidlig på våren.
  Ha en fin våruke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gikk utrolig fort fra 20 cm snø til dette! Det ligger fremdeles mye snø rundt omkring, men vinden tok på en slik måte at det ble lite igjen akkurat her.

   Takk i like måte! :)

   Slett
 2. Mye vind her også, såpass at fergen ble innstilt i går. Søppeldunkene pleier jeg å tjore fast hver gang det er meldt vind, og jeg taper også igjen lokkene, så jeg slipper å plukke opp rundt i hagen! Men snøen reiste fort, og la seg heller ikke, selv om det har snødd tett innimellom i helgen. Nå vil vi ha vår!!! Spennende med sånne løkmikser, man vet ikke helt hva som kommer opp :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og i dag er det enda mer vind. Og mer snø. Veiene er stengte. Helt enig, vil ha vår :)

   Slett
 3. Man skulle ikke tro det er så stor forskjell hit til Tromsø. Ikke antydning til at noesomhelst som spirer her. I min hage bruker jeg å se de første spirene i slutten av april, men så ligger hagen 100moh også - så nede ved sjøen er det nok litt tidligere. Deilige vårtegn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper virkelig at dere får litt vår i Tromsø snart også. Dette er tidlig til Bodø å være, og nå kommer det mer snø...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger