FFF: Phalaenopsis 'Las Vegas'

I går var en typisk vinterdag i mars: Rundt null grader, rikelig med snø på bakken (og litt i lufta). Kulda stakk i kinnene, men det hadde tint litt etter veien og sola varmet da den tittet fram. Jo…
I går var en typisk vinterdag i mars: Rundt null grader, rikelig med snø på bakken (og litt i lufta). Kulda stakk i kinnene, men det hadde tint litt etter veien og sola varmet da den tittet fram. Jordet jeg gikk over så ut som en kald ørken: dyner av blendende hvit nysnø mellom små berg av råtten, brun vårsnø. Jeg kjente det inni meg at det holdt på å skje noe.

Nesten uten å tenke gikk jeg inn på senteret og inn på Mester Grønn, for å se om de hadde fått stemor. Jeg lengter etter å sette de søte små stemorfjesene ut på trappa og se dem grine surt mot sola. Stemor hadde de ikke fått enda. Men de hadde fått en ny orkide. Den ble med meg hjem.


Phalaenopsis Las Vegas

Dette er Phalaenopsis 'Las Vegas'. (Jeg pleier å spørre på butikken hva sorten heter) En sånn gulfarge har jeg aldri sett på en Phalaenopsis før. I dagslys er den dypt gyllengul, med et brunlilla skjær over baksiden. I lampelys er den påskegul. Hver enkelt blomst er ikke så voldsomt stor, men det er mange sidegreiner på stammen med mange knopper. Den virker fast og saftig, og jeg innbiller meg at sånne orkideer holder seg veldig lenge. At bladene ikke er så lange som på mange andre sorter Phalaenopsis er også bra. Den passer perfekt i vinduet mitt!




Kommentarer

  1. Så fin den er, og så bra at de kan fortelle deg hva de heter. Spennende farge! Jeg er veldig fornøyd med MesterGrønn orkidéene. De virker friskere og blomstrer veldig lenge i forhold til mange andre butikker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg er også veldig fornøyd med dem. Den forrige blomstret i over et halvt år!

      Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger