Hypocyrta

Hypocyrta Latinsk navn : Nematanthus sp. Andre navn: Gullfisk Familie : Fagerblomstfamilien Opprinnelse : Brasil Hardførhet : Ikke under 15 grader Utseende: Blanke, tykke, mørkeg…

Hypocyrta

Nematanthus, også kalt Hypocyrta

Latinsk navn: Nematanthus sp.

Andre navn: Gullfisk

Familie: Fagerblomstfamilien

Opprinnelse: Brasil

Hardførhet: Ikke under 15 grader

Utseende: Blanke, tykke, mørkegrønne blader. Oransje eller gule, poseformete blomster som kan ligne litt på en gullfisk.


Plassering: 

Lunt og lyst, gjerne i vinduet. Tåler sol så lenge det ikke blir alt for varmt. Står den i et sørvindu, bør den derfor skjermes litt midt på sommeren. Planten slutter å vokse under 15 grader, og kan fryse ihjel om det blir kaldere enn 8-10 grader i jorda.

Jorda må være godt drenert, denne planten vil ikke trives i ei tett potte.

Vann og gjødsel:

Jorda kan tørke litt ut mellom hver vanning. Det må ikke bli stående igjen vann i potta. Det greieste er å vanne når potta kjennes lett ut. Kjennes potta tung ut, har planten nok vann. I svakt lys vil denne planten trenge lite vann.

Hypocyrta trenger ikke gjødsel om vinteren. I den lyse årstiden bør den få blomstergjødsel i halv styrke. Som med andre planter som ikke trenger mye vann, er det viktig at gjødselen ikke blandes for sterkt.

Spesielle krav:

Visne blomster plukkes bort. Hypocyrta tåler godt å klippes ned. Greinene blir etter hvert lange og tunge, så planten vil få en tettere og finere form om den klippes litt ned en gang i året. Det passer best å gjøre dette rett etter blomstring.

Formering:

Formeres med stiklinger eller ved deling. Det anbefales å sette flere stiklinger i samme potte, så planten får en tett form fra begynnelsen.

Sesong:

Hele året, blomstrer i den lyse årstiden.

Diverse:

I vill tilstand vokser Hypocyrta oppe i trærne. Den spesielle blomsterformen er tilpasset kolibrier, som drikker nektar og bestøver blomstene.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger