Cordyline

Cordyline  Foto: Digigalos Latinsk navn : Cordyline sp. Familie : Aspargesfamilien Opprinnelse : Australia Hardførhet : Overvintres inne Utseende: Palme med smale, hele blader i grø…

Cordyline 

Cordyline
Foto: Digigalos

Latinsk navn: Cordyline sp.

Familie: Aspargesfamilien

Opprinnelse: Australia

Hardførhet: Overvintres inne

Utseende: Palme med smale, hele blader i grønt, lilla eller rødt. Ligner Dracaena.


Plassering:

Lyst, gjerne i sol. Det er viktig at denne planten får godt lys også om vinteren. Svært varm, tørr luft og sterk sol kan gi brune bladspisser. 'Glauca' vil helst ikke stå rett i sola.

Cordyline trives ute om sommeren, men den må inn før det blir så kaldt at jorda fryser. Den tåler ei frostnatt om det skulle skje.

Vann og gjødsel:

Vannes når potta kjennes lett ut. Cordyline lagrer litt vann i røttene og tåler å tørke litt. Det beste er å la planten få drikke lunkent vann fra bunnen til potta kjennes tyngre ut. Cordyline trenger mye mer vann om sommeren enn om vinteren.

Dette er ikke den mest næringskrevende planten, men den har godt av litt vanlig blomstergjødsel eller langtidsgjødsel i den lyse årstiden. Om vinteren vokser den såpass sakte at gjødsel ikke er nødvendig.

Spesielle krav:

Noen typer Cordyline dør etter at de har blomstret. Om planten blir for høy og slank kan den toppes. Det kan komme sideskudd.

Formering:

Formeres med stiklinger. Stiklingene må ha det varmt for å rote seg.

Sesong:

Ute om sommeren, inne hele året.

Diverse:

Det latinske navnet Cordyline betyr "klubbe", og viser til de tykke røttene.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger