Dieffenbachia

Dieffenbachia Latinsk navn : Dieffenbachia Familie : Myrkonglefamilien Opprinnelse : Amerika Utseende: Spraglete blad i grønt og hvitt, får stamme etter hvert. Vanligvis opptil en me…

Dieffenbachia

Dieffenbachia

Latinsk navn: Dieffenbachia

Familie: Myrkonglefamilien

Opprinnelse: Amerika

Utseende: Spraglete blad i grønt og hvitt, får stamme etter hvert. Vanligvis opptil en meter høy. 


Plassering: 

Lyst, men ikke i direkte sollys. Dieffenbachia trenger ikke å stå i vinduet om lysforholdene ellers er gode. Mange typer kan bli så store at de kan stå på gulvet. Dieffenbachia tåler varme opp mot 30 grader, men da trenger den mye lys.

Det er viktig at planten ikke står der små barn eller dyr kan få tak i den, da den er giftig.

Vann og gjødsel:

Dieffenbachia liker å tørke litt mellom hver vanning. men spesielt store planter kan drikke mye vann. De selges ofte i veldig porøs torvjord som holder dårlig på vannet. Det greieste er å la planten tørke til potta kjennes lett ut, og så vanne såpass at den kjennes tung ut. Dette tar vanligvis mindre enn ei uke om sommeren og litt mer enn ei uke om vinteren.

Det er viktig at det ikke blir stående vann i potta. Gule, vasne blader kommer oftest av for mye vann.

Dieffenbachia er middels næringskrevende, og bør få vanlig blomstergjødsel eller gjødsel som er beregnet på grønnplanter i den lyse årstiden.

Spesielle krav:

Som de fleste andre grønnplanter, er det viktig at den får nok lys og mindre vann om vinteren. Den kan lett råtne av for mye vann eller for lite lys.

Formering:

Det er mest vanlig å kjøpe Dieffenbachia ferdig i butikken, men den kan også formeres med stiklinger. Det kan ta opptil en måned før de roter seg.

Sesong:

Hele året.

Diverse:

Noen typer kan dryppe vann fra bladene, særlig om sommeren når lufta er varm og fuktig. Dette er helt normalt.

Dieffenbachia er giftig! Planten inneholder et sterkt irriterende stoff, som får slimhinner til å hovne kraftig opp. Det er viktig at barn og dyr ikke får tak i den.

Kommentarer

 1. Hei! Jeg fikk en gigantisk dieffenbachia i går, og lurer på hvor ofte den bør vannes? Skulle gjerne lagt til bilder- men ser ikke ut til at det går.
  Mvh. Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Den bør vannes når potta kjennes lett ut. Vanligvis vil det si ca. en gang i uka, men det varierer veldig med lys, varme, luftfuktighet og hvor stor potta er i forhold til planten. Derfor anbefaler jeg alltid å kjenne etter ofte i begynnelsen, til du finner ut hvor lang tid det tar for planten din. :)

   Dieffenbachia kan råtne av for mye vann, så om du er i tvil er det nok bedre å vente en dag eller to.

   Slett
  2. Og lykke til med planten. En enorm dieffenbachia høres utrolig kult ut!

   Slett
 2. Hei! Jeg har en middels stor dieffenbachia, der bladene nå har begynt å henge litt. Vanner jevnt når jorden er tørr. Gir den også en dusj en gang iblant. Står med mulighet for lys uten direkte sollys. Det jeg tenker på kan være temperaturen i rommet, da planten står nærme vinduet og jeg stort sett alltid har vinduet åpent. Har du noen tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Om det blir svært kaldt kan planten reagere slik. Men da må det bli under 15 grader over tid. Det er sjeldent at det blir såpass kaldt der vi oppholder oss.

   Nå på høsten er det vanligste problemet at plantene drikker sakte fordi det er lite lys. Er potta godt drenert? Løfter du på planten før du vanner den for å sjekke tyngden? Det er vanlig at grønne planter bruker mye lenger tid på å bli ordentlig tørre nå enn om sommeren. Om det hele tiden er fuktig nederst i potta, kan planten lett begynne å sture.

   Lykke til!

   Slett
 3. Tusen takk for god side med mye god info!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger