Azalea

Azalea Latinsk navn : Rhododendron simsii Familie : Lyngfamilien Opprinnelse : Kina, Øst-Asia Hardførhet: Overvintrer inne Utseende: 20-30 cm høy busk med stive blader, store bloms…

Azalea

Rosa azalea

Latinsk navn: Rhododendron simsii

Familie: Lyngfamilien

Opprinnelse: Kina, Øst-Asia

Hardførhet: Overvintrer inne

Utseende: 20-30 cm høy busk med stive blader, store blomster i rødt, rosa eller hvitt.Plassering: 

Så lyst som mulig og gjerne kjølig, men tåler også vanlig romtemperatur. Den kan holde seg i mange dager uten vann om den står ved 5-10 grader.

Vann og gjødsel:

Azalea krever svært mye vann. Den må ikke tørke ut, ellers faller knoppene av. Det beste er å dyppe potta i vann, og holde den under vann til det slutter å boble. Etterpå bør den renne av seg, så det ikke blir stående vann i pyntepotta. Det tar bare en dag eller to før planten har drukket opp alt vannet og trenger mer. Azalea trives godt i selvvanningspotte.

Det er ikke nødvendig å gi en nyinnkjøpt azalea gjødsel mens den blomstrer. Planter som er eldre enn dette kan få litt surjordsnæring.


Spesielle krav:

Rikelig med vann er det viktigste. Jo varmere den står, jo mer vann trenger den. Azalea er en surjordsplante, det vil si at den ikke vil ha kalk i jorda.

Visne blomster bør plukkes eller ristes av, så knoppene får lys og plass til å utvikle seg. Det er helt normalt at det drysser små brune blader, dette er bare de ytterste knoppbladene som faller av når blomsten kommer ut.

Formering:

Azalea kjøpes vanligvis ferdig i butikken. Det går an å ta stiklinger, men de bruker lang tid på å rote seg. Noen sorter kan også såes.

Sesong:

Den mest vanlige azaleatypen blomstrer fra sent på høsten til tidlig på våren.

Diverse:

Noen azaleasorter er populære som bonsaitrær i Japan. Azalea er egentlig en liten busk, og om den får godt stell kan den vokse videre og formes.

I Kina og Japan er de populære hagebusker, og de kan også stå ute om sommeren i Norge.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger