Rhipsalis

Rhipsalis Latinsk navn : Rhipsalis sp. Andre navn: Korallkaktus Familie : Kaktusfamilien Opprinnelse : Tropiske strøk Utseende: En skogkaktus med få eller ingen torner, som vanligv…

Rhipsalis

Rhipsalis

Latinsk navn: Rhipsalis sp.

Andre navn: Korallkaktus

Familie: Kaktusfamilien

Opprinnelse: Tropiske strøk

Utseende: En skogkaktus med få eller ingen torner, som vanligvis henger eller kryper, lange leddete skudd.


Plassering: 

Lyst, men ikke i sterkt sollys. Spesielt artene med tynne, lysegrønne skudd kan bli svidd i sommersola.  Disse kaktusene stammer fra et tropisk klima og foretrekker stuetemperatur. De fleste liker ikke temperaturer under 15 grader.

Potta bør være godt drenert. Jord med sand, kokosfiber eller lignende blandet inn passer godt.

Skogkaktus, som Rhipsalis, tåler ikke like tørr luft som de typiske ørkenkaktusene. Derfor bør de ikke henge rett over en ovn, varmepumpe eller lignende.

Vann og gjødsel:

Bør tørke litt mellom hver vanning, såpass at potta kjennes lett ut. Rhipsalis liker ikke å stå tørr lenge. I den mørke årstiden trenger den mindre vann. Den må ikke stå våt over tid!

Rhipsalis trenger lite gjødsel. Næringen i vanlig blomsterjord er nok for iallefall en sommer. Om planten er eldre enn det kan den gjerne få kaktusgjødsel, eller blomstergjødsel i halv dose. Om vinteren trenger den ikke gjødsel.

Spesielle krav:

Rhipsalis er en enkel plante som har få krav. Den trives inne hele året så lenge den ikke står rett i sola.

Noen bladkaktuser vil ut i høstkulda for å få knopper. Det gjelder ikke Rhipsalis! Den vil ikke trives under 15 grader.

Formering:

Som alle andre skogkaktuser er Rhipsalis lett å formere med stiklinger. Stiklingen bør tørke litt før den stikkes i jorda, så det danner seg en hinne over såret. De roter seg lett.

Sesong:

Hele året

Diverse:

Det finnes mange forskjellige arter av Rhipsalis. Noen har flate skudd, andre runde eller kantete. Den eneste kaktusen som stammer fra Afrika er Rhipsalis baccifera, som får hvite bær. De aller fleste artene kan få blomster og bær innendørs.


Kommentarer

 1. Hvor kan jeg skaffe meg denne planten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Rhipsalis bruker å dukke opp i kaktusmikser i blomsterbutikker utpå sensommeren. Ellers er det kanskje noen i ei lokal plantegruppe som har?

   Slett
 2. Vemund_willoch@hotmail.com

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger