Spansk margeritt

Spansk margeritt Latinsk navn : Osteospermum sp. Familie : Kurvplantefamilien Opprinnelse : Afrika. Alle spanske margeritter som selges i Norge er hybrider, det vil si krysninger mellom …

Spansk margeritt


Latinsk navn: Osteospermum sp.

Familie: Kurvplantefamilien

Opprinnelse: Afrika. Alle spanske margeritter som selges i Norge er hybrider, det vil si krysninger mellom forskjellige arter.

Hardførhet: Dyrkes som ettårig, tåler ikke frost


Utseende: Vanligvis rundt 30 cm høy, finnes i hvitt, lilla, rosa og oransje farger


Plassering: 

Lyst, gjerne i full sol. Spanske margeritter lukker seg om de ikke får nok lys. De bør ikke plantes ut før faren for nattefrost er over. Skal den stå i potte, bør potta være godt drenert. Hull i bunnen er et minstekrav.

Vann og gjødsel:

På en varm sommerdag kan en spansk margeritt drikke mye vann. Planter i potter og kasser bør vannes regelmessig, planter i bed trenger bare vann om været er varmt og tørt over lang tid.

Som de aller fleste sommerblomster, krever spanske margeritter næring. Jeg foretrekker å bruke langtidsgjødsel med det samme den blir plantet. Noen typer varer hele sommeren, andre i noen uker, Den sterkeste doseringen på pakken er den beste for spanske og andre margeritter.

Spesielle krav:

Visne blomster bør knipes av.

Jeg har lagt merke til at noen butikker selger spanske margeritter som er plantet veldig grunt, så planten nærmest tipper over og det stikker ut røtter over jordoverflaten. Ser planten slik ut, bør den plantes dypere.

Planter som har stått inne i en butikk bør herdes ved å ta dem inn på natta de første dagene.

Formering:

Spanske margeritter kjøpes vanligvis ferdige i en butikk eller på et hagesenter.

Sesong:

Vår og sommer, fram til frosten kommer

Diverse:

Spanske margeritter er egentlig stauder i Afrika, der de kommer fra. Derfor går det helt fint å klippe dem ned om de har blitt stygge.

Kommentarer

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger