En merkelig sopp

Denne høsten har det begynt å sprette opp rare sopper som jeg aldri har sett før. Vi har hatt et veldig godt soppår, så det er ikke bare matsoppene det er mer av enn vanlig. Plutselig, nærmest over n…
Denne høsten har det begynt å sprette opp rare sopper som jeg aldri har sett før. Vi har hatt et veldig godt soppår, så det er ikke bare matsoppene det er mer av enn vanlig. Plutselig, nærmest over natta, stakk det opp sånne mellom gresset. Både hagen til foreldrene mine og en gammel kirkegård i nærheten er full av dem.

Jeg trodde først det var en giftig sandmorkel, men de kommer visst bare opp om våren, sånn som vanlige morkler. Etter litt leting har jeg funnet ut at det må være en mørk høstmorkel. Om den er spiselig eller ikke, er det visst delte meninger om. Jeg tror jeg står over. Det tok jo lang tid før folk fant ut at sandmorkler egentlig er giftige.

Det stedet der vi fant disse er også et bra område for vanlige morkler seint på våren. Jeg spiser selvsagt ikke sopp som vokser på en kirkegård, men hele området ellers er fullt av dem. Kantareller og sånt blir plukket opp, men morklene får stå i fred. Kanskje er det fordi de er så svarte at de ser ut som vissent løv som stikker opp av bakken. Kanskje er det fordi alle tror at sopp bare kommer opp om høsten. Jeg klager ikke.

Fortsatt god høst!


Kommentarer

 1. Det var en ovanlig svamp, har inte sett den förut. För min del föredrar jag också kantareller.
  Ha en fin dag / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg holder meg også til sikre sopper... Takk i like måte! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger