Høstgleder

Høsten er den aller fineste tiden på året. Jeg vet at veldig mange er uenige i akkurat det der, men for meg er den det. Ikke bare er høstfarger strålende vakre, men det vokser mat overalt! I år har…
Høsten er den aller fineste tiden på året. Jeg vet at veldig mange er uenige i akkurat det der, men for meg er den det. Ikke bare er høstfarger strålende vakre, men det vokser mat overalt!

I år har vi et veldig godt år for både bær og sopp her oppe. Allerede midt i august kunne vi fylle bøttene med blåbær. Det er noe med lukta og lufta oppe i skogen som får kroppen til å slappe av tvers igjennom.  Jeg glemmer helt av tiden, mens bøtta eller kurven fylles sakte opp.


Troll-potet

Nå modnes ting også på parsellen! Det så ikke ut ser etter at vi hadde hatt ferie. Det måtte en grundig opprydning til, men merkelig nok hadde både sukkererter og rødbeter overlevd.

Vi har begynt å ta opp litt potet også. Potetsorten på bildet til høyre heter Troll. Det er den mest vanlige potetsorten for økologisk dyrking i Norge, fordi den er sterk mot blant annet tørråte. Jeg liker denne poteten veldig godt! Denne potetsorten trenger kort koketid og er veldig melen inni. Den moser seg nesten selv og er utrolig god i lapskaus og andre gryter.

Enda har vi ikke hatt en frostnatt. Det blomstrer som bare det. I noen hager ser jeg at syriner og roser har begynt å blomstre på nytt, nå i september. Det som er ekstra morsomt, er at all stemoren som har sådd seg har satt igang å blomstre samtidig nå. Det spretter opp søte små fjes overalt!

Så fint som det er enda, syns jeg nesten at det er litt for tidlig å begynne med lyng og sånt. Enda så fint som det er! Jeg lurer på, om det noen gang kommer til å selges høstlyng som lukter like godt som lyngen oppe i skogen gjør.

Ha en fortsatt fin høst!

Kommentarer

 1. Vakre bilder! Ikke frostnatt her heller, men et lite stykke herfra hadde - 1,2 grader på tirsdag, og da var det 4,2 her ;)
  Søte små stemor! Calluna er ikke duftende, nei, men det er lyng :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og nå er det plutselig 18 grader her. Fortsatt fin høst :)

   Slett
 2. Høsten er en så flott årstid! Den beste:) Liker høsten veldig godt, med sanking av bær/sopp, og alle fargene, kald klar luft og fjellturer. Alt roes ned på høsten, og det setter jeg pris på.
  Troll har jeg ikke fått tak i som settepotet dessverre. Den liker jeg også godt, men ikke lett å få tak i syns jeg. Mulig en må bestille på nettet?
  Flotte bilder du har av høsten! Lyng pleier jeg ikke å kjøpe, men plukker fra hytta vår. I fjor var det utrolig mye lyng, i år litt mindre.
  Ha en fin fin høstdag! God helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går an å bestille Troll på nettet, ellers er den ganske vanlig blant folk som driver økologisk. Kanskje virker det å spørre på facebook e.l?

   Fine høstdager til deg også! :)

   Slett
 3. Koselig innlegg. Det er veldig fint og sommerlig her i Haugesund også, får bare lyst til å være ute i hagen. Takk for norsk navn på selinum. :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fremdeles like varmt og godt, vi har enda ikke hatt ei frostnatt. Fortsatt fin høst til deg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger