Peperomia

Peperomia Latinsk navn : Peperomia sp. Alternative navn: Rottehale, rotterumpe Familie : Pepperfamilien Opprinnelse : Peperomia finnes i tropiske strøk, de fleste kommer fra Mellom- o…

Peperomia

Fire typer peperomia

Latinsk navn: Peperomia sp.

Alternative navn: Rottehale, rotterumpe

Familie: Pepperfamilien

Opprinnelse: Peperomia finnes i tropiske strøk, de fleste kommer fra Mellom- og Sør-Amerika

Utseende: Lav, grønn plante med tykke, oftest små runde blader i grønt og/eller sølvaktig. Noen typer er lilla under bladene. Blomstene ser ut som små haler.

Plassering: 

Peperomia er en tropisk plante som trives i romtemperatur. Den trenger lys, men bør ikke stå rett i sola i et sørvindu. Om vinteren bør den få stå i eller rett ved et vindu. Peperomia tåler ikke kulde.

Vann og gjødsel:

Det er viktig at en Peperomia ikke får for mye vann. Kjennes potta tung ut, har den mer enn nok. Den bør få tørke mellom hver vanning. En gang i uka er rikelig. Peperomia vil helst drikke vann fra bunnen. Det greieste er å ta den ut av pyntepotta og sette den på et fat med vann i noen minutter. Ingen tropiske planter liker å bli vannet med kaldt vann.

Peperomia er ikke en spesielt næringskrevende plante, men den bør få litt gjødsel på våren og sommeren. Siden den trenger lite vann, passer langtidsgjødsel godt.

Spesielle krav:

Visne blader bør plukkes av. Peperomia er lettstelt og har ingen spesielle krav.

Formering:

Det er lettest å dele Peperomia, spesielt sortene med små blad. De grovere sortene kan formeres med stiklinger.

Sesong:

Hele året

Diverse:

Peperomia er i slekt med pepperplanten, men regnes som giftig. Det latinske navnet Peperomia betyr "ligner en pepperplante".

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger