En søt liten kaktus

Den uvanlig mørke vinteren har tatt knekken på et par planter i stuevinduet mitt. De som står i de andre vinduene har ikke tatt noen skade, men det blir såpass varmt i stua at plantene vil vokse. Nå…
Den uvanlig mørke vinteren har tatt knekken på et par planter i stuevinduet mitt. De som står i de andre vinduene har ikke tatt noen skade, men det blir såpass varmt i stua at plantene vil vokse. Når de da ikke får lys, går det galt. Jeg har mistet to minikaktuser, en bregne, og to orkideer. 

Denne kaktusen klarte jeg ikke å gå forbi. Sulcorebutia rauschii heter den. Jeg har ikke sett sånn farge på en kaktus før, og den kan få rosa blomster om den får stå litt kaldt om vinteren. Andre typer Rebutia har jeg vært heldig med, så denne kommer forhåpentligvis til å trives. 

Sulcorebutia rauschii

Snart er det februar, og tid for å så frø! Ha en fin dag :)

Kommentarer

 1. Ja, om vinteren er det alltid noen planter som dør. Lite lys og tørr inneluft er nok noe av grunnen. I dag gikk jeg amok på Plantasjen og kjøpte mange potteplanter. Jeg fant et innlegg i dag du hadde skrevet om Calthea. Det ble med hjem en som het 'Dottie'. Jeg har aldri hatt en sånn før, men fant mye info om den. Ikke kalk i vannet og ikke i jorden sto det. Surjordsplante? :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg har ikke forstått at Calathea er en direkte surjordsplante, men den stammer jo fra skogområder. Jeg er en uforbederlig jordblander, og blander blomsterjord med den kokosjorda som Clas Ohlson hadde før eller med orkidejord.

   Calathea er utrolig fine! Jeg skulle gjerne hatt en eller to, men det begynner å bli lite plass. God helg til deg også :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger