Inne i jungelen

Det er så morsomt å gå på blomsterbutikker på denne tiden av året. Alle har salg på grønnplanter, og det dukker opp så mye morsomt som vi aldri har sett før. Jeg får lyst på alt mulig, men det er jo …
Det er så morsomt å gå på blomsterbutikker på denne tiden av året. Alle har salg på grønnplanter, og det dukker opp så mye morsomt som vi aldri har sett før. Jeg får lyst på alt mulig, men det er jo begrenset hvor mye plass vi har inne i stua. Ikke minst skal jo alle de plantene ha nok lys.

Her har mannen min vært på Mester Grønn og tatt bilder.

Philodendron hederaceum Brasil
Philodendron hederaceum 'Brasil'

Variegerte Philodendron har blitt utrolig populære. Denne ser ut som en gullranke, både i form og farge. Kontrasten mellom det grønne og det gule er større enn på en gullranke. Jeg kunne tenkt meg å plante en sånn sammen med en klatreplante med mørkere blader. 

Philodendron squamiferum, hårete bladstilk
 Philodendron squamiferum

Bladstilkene på denne er fulle av stive hår. Unge planter har trekantete blader, men etter hvert som den vokser til, får den store, morsomme, flikete blader. Denne skulle jeg gjerne ha hatt, men har ikke plass.

Asplenium antiquum 'Hurricane'
Asplenium antiquum 'Hurricane'

Bladene på denne bregnen er vridde, så den ser ut som en strømvirvel ovenfra. Jeg lurer fælt på om den vokser sånn fra naturens side, eller om den trenger spesielt stell for å få den formen. Denne står på ønskelista, men jeg må lage plass.


Helleborus 'Pink Ice'
 Helleborus x belcheri 'Pink Ice'

Helleborus er jeg alt for svak for. Denne ble med hjem. Det er såpass mildt nå at jeg tar sjansen på å sette den rett ut. Pink Ice er en hybrid mellom den vanlige Helleborus niger og H.tibetanus. Den blomstrer lenger og seinere enn H.niger. Det skal bli spennende å se om den overvintrer regelmessig her oppe.

Peperomia Red Luna
 Peperomia caperata 'Red Luna'

Denne hadde gartneriet av en eller annen grunn merket med Pilea. Det er en Peperomia, og mye mer lettstelt enn en Pilea. Bladfargen er nesten umulig å ta bilde av. Den er dyp, metallisk purpurrød. Undersiden er knall rød. Denne står også på ønskelista, når jeg bare får gjort plass.

Jeg skulle gjerne ha hatt jungel i stua. Men det er den plassen, da...

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Filip H.F. Slagter

Kommentarer

 1. Nydelig helleborus! De er så fine :)
  Den navnesorten har jeg ikke sett her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Han som selger alle de Heucheraene selger dem. Mester Grønn hadde også noen inne rett etter jul :)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger