Skimmia

Skimmia Latinsk navn : Skimmia japonica Familie : Plantefamilie Opprinnelse : Asia Hardførhet : H2 Utseende: Liten busk med blanke, mørkegrønne blader og rødaktige eller grønne knoppe…

Skimmia


Latinsk navn: Skimmia japonica

Familie: Plantefamilie

Opprinnelse: Asia

Hardførhet: H2

Utseende: Liten busk med blanke, mørkegrønne blader og rødaktige eller grønne knopper


Plassering:

Lyst og ikke for varmt. Siden Skimmia vanligvis selges i den mørke årstiden, er det mest viktig at den får det lyset den kan få. Denne planten stammer fra et klima som ikke er så mye varmere enn vårt, så den bør skjermes for f.eks. varmepumper og varmeovner.

Skimmia kan stå ute når det ikke er frost, og overvintrer i de aller mildeste delene av landet.

Vann og gjødsel:

Vannes når potta kjennes lett ut. Varme og lysforhold gjør stor forskjell på hvor ofte den trenger vann.

Skimmia er en surjordsplante. Det vil si at den vil ha jord uten kalk, og om den skal stå lenger enn bare en vinter bør den få surjordsnæring.

Spesielle krav:

Holdbarheten blir mye bedre om Skimmia får stå litt kjøligere enn romtemperatur.

Skimmia er lite utsatt for skadedyr og sykdom.

Formering:

Kan formeres med stiklinger. Stiklingene bør kuttes akkurat der greinene begynner å bli harde, og som på de aller fleste busker anbefales rotingspulver, og de roter seg fortest i romtemperatur.

Sesong:

De dekorative knoppene kommer seint på høsten og står gjennom vinteren, blomstene kommer ut om våren. Selve planten er flerårig.

Diverse:

Skimmia kan få røde bær om den får lov å blomstre. Det må en hann- og en hunnplante til for å få bær. Hannblomster har støvbærere, mens hunnblomster har et fruktanlegg. Sorten 'Rubella' har bare hannblomster og får ikke bær.

Alle delene av planten er giftige, også bærene.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger