Adventskalender: 2. Har Azaleaen fått vann i dag?

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Azalea er kanskje en av de tørsteste plantene vi pleier å ha inne. Det hjelper ikke at på den tiden av året det er sesong for Azalea, har vi varmen på inne sånn at lufta blir varm og tørr. Når det er varmt og tørt blir ikke bare vi, men også plantene tørstere. Det er bare en ting som hjelper: mye vann.

Jeg pleier å dyppe hele potta i ei bøtte med vann, og holde den under vann til det slutter å boble opp luft. Sånn kan jeg være helt sikker på at vannet har gått gjennom hele rota. Det er mye røtter inne i potta, og det skal litt trykk til på vannet til at det skal trekke gjennom. Etterpå er det viktig at planten får renne av seg før den blir satt på plass i pyntepotta, så det ikke blir stående vann og råtne. Når den får vann på denne måten, er det nok til 2-3 dager i ei varm stue. Ellers må den ha vann hver dag!

Jeg har også god erfaring med å bruke selvvanningspotter på azalea. Jeg bruker gjerne ei som er et lite hakk større enn den strengt tatt trenger, for da er det plass til mer vann.

Det er bare det som skal til! Også lys, da. Alle planter må ha godt lys for å få opp vannet. Azalea kan holde seg fine til langt over jul om de får det godt.Kommentarer

  1. Ja, jeg har faktisk gitt min azalea vann i dag! De er tørste ja, og tørke helt tåler de ikke. Jeg synes de er veldig fine, men de trives ikke her hos meg så veldig godt.
    God helg!

    SvarSlett
  2. God helg! Min ble plutselig veldig travel. Jeg har vannet ca. 100 azalea i dag :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger