Adventskalender: 13. Lys i mørketida

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Igjen har det blitt virkelig travelt på jobb, så jeg poster bilder fra arkivet i dag. De har til og med ingenting med planter eller hage å gjøre.

Sola er under horisonten. Det er mørkt når jeg står opp, mørkt når jeg går på jobb, og mørkt når jeg går hjem. De dagene jeg får et glimt av dagslys, er det alltid noen helt spesielle farger på himmelen! Det går ikke an å beskrive med ord hvordan det lyset er. Hele himmelen kan bli rosa, lilla og grønnaktig når sola står rett under horisonten. Akkurat midt på dagen kan det se ut som en time lang, strålende solnedgang.


Det første bildet er tatt på Luciadagen, 13. desember, for to år siden. Dette var rundt klokka 12, på vei til jobb. Tradisjonelt ble det kalt den mørkeste dagen i året. nå vet vi at det er rundt den 21. desember det virkelig er mørkest.


Det andre bildet er tatt 27. desember, midt på dagen. Telefonkameraet mitt kan ikke gjengi fargene skikkelig, himmelen var strålende rosa og det så ut som om hele verden var badet i et rosa skjær.


Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger