Adventskalender: 23. Juletulipaner

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Det er ikke et bilde av juletulipaner i denne posten. I stedet er det et bilde av en tulipan i hagen. Det er fordi jeg var seint ute, og fikk ikke tak i noen tulipaner i dag. I morgen er en ny sjanse.

Hvert år, på lillejulaften, reiser vi bort. Vi reiser på landet, der foreldrene mine bor. Der samles vi, alle søsknene i den store familien som vokste opp i det store huset, og etter hvert samboere og noen barn også. Det har vært tradisjon i mange år at jeg har pakket med meg en bukett med tulipaner.

Tulipaner er den aller enkleste blomsten en kan reise med. Får en tak i tulipaner som ikke har vært snittet og satt i vann etterpå, kan de lagres i et par dager uten vann. Ligger de kjølig nok kan de lagres enda lenger. Noen gartneri oppbevarer tulipaner på is!

Jeg har vanligvis pakket buketten, som er kjøpt på lillejulaften formiddag, godt inn i papir og lagt den øverst i kofferten. Dagen har gått med til reising. Seint på kvelden pleier jeg å snitte dem og sette dem i vann. Det er så varmt i det huset at de kommer ut fort og drikker mye vann. Allerede julaften formiddag er de knall røde, og jeg må fylle på nytt vann hver morgen.

Det står mye mer om tulipaner i denne posten fra februar.

I kveld reiser vi bort. Det vil bare komme en post til i år. En dag igjen...

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger