Adventskalender: 7.En våt desember

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt.

Blå blomst på stemor. Bildet er tatt en mørk vinterdagVæret har vært litt rart her i vinter. Det ligger nesten ikke snø på bakken, og nå har vi fått besøk av en skikkelig høststorm. Det regner og blåser, og det er mørkt hele dagen. Vi har til og med fått flomvarsel.

Vinterfiolene mine trives nå! De lukker seg når det blir kaldt, men spretter ut så fort det blir over null. De så nesten helt døde ut for noen uker siden da vi hadde mange minus og barfrost, men utrolig nok overlevde de det også. Hver dag nå ser jeg en ny liten fargeklatt. De blir ikke helt åpne nå i mørketiden, men de vises godt likevel.

Dette er ikke første gangen vi har sånt vær i desember. I 2007 hadde vi mildvær og stormflo. Sjøen sto nesten opp til riksveien, det er sjeldent jeg har sett så mye vann. Det var så mildt at knoppene begynte å sprette på trærne, noe som gjorde at vi mistet mange roser og andre busker når det ble kaldt igjen. Jeg håper ikke det blir en sånn lurevinter i år også.

Stormflo. Busker og gress stikker opp fra vannet

Kommentarer

  1. Ja, vinterene er ikke hva de en gang var. Her regner det i dag oppå speilblank is, så det er omtrent umulig å stå på beina eller kjøre bil. Mange trafikkulykker lokalt i dag også :(

    Søte stemor som åpenbart tåler veldig mye!

    Ha en fortsatt fin dag uansett vær :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger