Adventskalender: 4. Den beste duften

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Adventstiden er vanligvis veldig travel for meg. Siden jeg vanligvis reiser bort i jula, og jobber med julepynt og juledekorasjoner fra midt i november, har jeg aldri brydd meg noe særlig om julepynt hjemme. Jeg henger opp stjerna, tenner noen lys, og de siste årene har jeg også hatt et juletre stående i stua, men det blir med det.

Likevel er det en ting jeg bare må ha i huset nå. Det er svibler. De dufter som sommer og jul på en gang.

En gang for lenge siden jobbet jeg på et gartneri. På den tiden ble ikke svibler solgt i potter med forskjellig farge på, slik som de blir nå. Alle kom i svarte potter, bare brettene var merket med farge. Her gikk både vi og kundene og satte ting på plass mer eller mindre nøyaktig. Det ble etter hvert min jobb å se nøye på løkene for å finne ut hvilken farge de kom til å bli. Jeg lærte meg å se forskjell: Hvit løk betyr alltid hvit blomst, lilla løk med grønt skudd betyr rosa blomst, lilla løk med mørk skuddspiss betyr blå eller lilla blomst.

Jeg kjøper vanligvis flere når de er på tilbud, og setter dem i forskjellige rom så de kommer ut i forskjellig fart. Jo varmere de står, jo fortere strekker de seg og kommer ut. De er så takknemlige små blomster, de trenger nesten ikke vann, og ikke næring i det hele tatt. Det går helt fint å ta bort all jorda og bare la dem få vann på røttene. Sånn kan de stå i nesten hva som helst! Jeg har alltid en svibel stående i en liten sølvfarget glassbolle som egentlig er beregnet på telys, midt på fatet jeg bruker som adventsstake.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger