Adventskalender: 16. En fridag og svibler i mosekuler

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt.

I dag har jeg fri, og tid til å styre og stelle litt hjemme. Det er litt over ei uke til jul. Jeg har hatt et par svibler stående inne i varmen for å komme ut, og i dag har de fått potter og glass.Jeg syns disse mosekulene er søte. Dette lærte vi på kurs for mange år siden. De er lette å lage: det er bare å ta av plastpotta, legge flatmose rundt, og surre fast med sølvtråd. Sviblene trenger så lite vann og næring at det er nok å dusje mosen med vann innimellom. Under mosekula ligger det et lite glassfat, et sånt for å sette teposer på, for å beskytte bordet.

Denne var det så lite røtter på at jeg satte den i vann. Jorda spylte jeg av under springen (etter å ha ristet av det meste så ikke vasken skulle gå tett). Vannet står over røttene, men ikke opp til løken. Det finnes spesielle svibelglass som har en "kopp" på toppen for å sette løken støtt i. Katta har selvsagt knust mitt.

Så har jeg fordelt dem rundt omkring i huset, på forskjellige steder så de ikke skal komme ut samtidig. Den blå får stå midt på stuebordet. De blå sviblene lukter best, syns jeg.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger