Adventskalender: 8. Den jeg lærte å elske

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Al…
Skimmia, grønne knopper, blanke grønne blader
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Den første gangen jeg så en Skimmia, ble jeg veldig lite imponert. Blomsterbutikken jeg jobbet i for over et tiår siden var ganske liten, og lagerplassen var svært begrenset. Med den måten bestillinger ble gjort på den tiden ble mye bestilt usett, over telefon eller faks. En ivrig selger fra et gartneri i Trøndelag skrøt uhemmet av disse Skimmia og hvor fine de var. Jeg googlet dem, eller hva vi nå enn brukte til å søke med da, og fikk se bilder av vintergrønne busker med hvite blomster og røde bær. Vi bestilte rikelig.

Det som kom inn var mange brett med små mørkegrønne planter med tykke, blanke blad og klaser med grønne og brune knopper. De sto sånn i en evighet, føltes det som. Det kom ikke ut noe mer, og ingen skjønte verdien i dem. De aller fleste ble stående i månedsvis før de ble solgt for ti kroner.

Bukett med Skimmia, Protea, Brassica, roser og nellik
Et par år seinere var jeg på et kurs, hvor vi lærte å lage litt utradisjonelle juledekorasjoner og buketter. Vi brukte alt fra røde roser og amaryllis til orkideer, sukkulenter, og...Skimmia. Nå fikk jeg se hvor fine de klasene var ved siden av noe rødt! Til og med bladene er utrolig fine i dekorasjoner.

Siden har jeg bare blitt mer og mer glad i Skimmia. Det er en veldig enkel plante å ta vare på, den er bare litt glad i vann når det er varmt inne. Det gjør ingenting om den står litt kaldt heller. Etter at den har stått stille gjennom nesten hele vinteren, begynner de små knoppene å springe ut til bitte små, hvite stjerneblomster!

Skulle bare ønske at vi kunne ha den i hagen her oppe.

Kommentarer

 1. Skimmia erveldig fine, ja. Den overlever så vidt her, men ikke noe mer. Den egner seg nok best i milde klima.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. De ble veldig fine i Nederland. Her har de det best inne. :) God helg!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger