Adventskalender: 11.Glitrende julestjerner

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Vi ser dem i alle butikkene nå for tiden: Julestjerner, sukkulenter, og egentlig alt mulig annet levende har fått et lag med glitter på seg. Det ser kanskje skummelt ut for planten, men det er helt ufarlig.

Det er ikke lim glitteret er limt fast med, det er sukkervann. Dette kan vi gjøre helt fint hjemme. Det skal sterkt sukkervann til, ca.en halv kopp sukker til en kopp lunkent vann. Mer sukker enn det kan gå over til krystaller og tette igjen f.eks. sprayflasker. Det er lettest å bruke ei sprayflaske, sånn som brukes til å dusje planter med, til å sprute sukkervannet på blomsten. Roser kan dyppes i sukkervann. Da er det bare å strø på glitter mens blomsten er våt. Glitter har de på alle slags hobby- og blomsterbutikker nå.

En annen måte å gjøre dette på, som ofte blir gjort i gartnerier, er å bruke fortynnet, giftfri akrylmaling. Malingen blandes med vann så den blir tynn og lett å male på blomsten. Dette passer best på planter med litt tykke blader sånn som sukkulenter.

Etter jul kan sukkeret og glitteret lett vaskes av med vann. Spesielt sukkulenter som har fått tykke lag av vannfarge og glitter vil nok ha godt av å få komme fram i lyset.

Kommentarer

  1. Slike glitrende planter ser jo artige ut. Jeg har tenkt at planta ble ødelagt, men nå vet jeg bedre. Takk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, de aller fleste overlever :) Jeg har fått blomster på mange av disse sukkulentene etter å ha vasket av glitteret.

      Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger