Adventskalender: 17. Nulltoleranse!

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt.

Det aller meste er velkomment hjemme hos meg. At det spretter opp ting som jeg slett ikke har sådd eller planta selv, gjør ingenting. I fjor var det stemor i mynten, mynte i georginene og stjerneskjerm i akeleiene. Plena var full av akeleier, stemor, og mynte. Det gjør ingenting.

Tromsøpalmer er svartelistet

Denne her er derimot bannlyst i en kilometers omkrets! Kommunen her har faktisk gått til krig mot dette vesenet. En ansatt ved det lokale universitetet sa det veldig treffende: "Har du tromsøpalmer i hagen, kunne du likså godt ha planta skog". Det samme gjelder slektningen kjempebjørnekjeks, som noen faktisk finner på å plante med vilje. Det blir til skog.

Kuldeskade på julestjerne

Noen planter tåler også ingenting. Julestjerner har nulltoleranse for kulde. Denne stakkaren hadde fått litt sludd på seg en desemberkveld i fjor. Så lite skal det til. I fjor var jeg også uheldig med noen orkideer som hadde stått i vinduet mens vi var på juleferie. Det var ca. 10 grader inne da vi kom tilbake, og alle bladene som hadde ligget mot vinduet hadde blitt helt svarte. Ergerlig.

Denne posten er en del av Blommig Fredag. Flere historier finner du om du klikker på bildet under.


http://blandrosorochbladloss.blogspot.no/2016/12/blommig-fredag-nolltolerans.html

Kommentarer

 1. Undrar om det är björnloka? Den skulle inte jag vilja ha i min närhet heller.
  Ha en fin helg/Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres veldig ut som bjørnekjeks, det er sikkert det samme. De har rømt fra hager og vokser over hele byen nå.

   Takk i like måte!

   Slett
 2. Ja, noen av de mest dyrebare plantene er litt vel intolerante...
  Førstnevnte gir meg assosiasjoner til kjempeskumle grøsseren "I trifidenes dager". I nærheten var det en lang, bratt skråning av en ustelt hage stapp full av mannshøye "trifider" som ble flere og flere. Heldigvis tok kommunen grep og fikk utryddet dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det høres litt skummelt ut, ja...

   Fortsatt god helg!

   Slett
 3. Tromsøpalme har jeg ikke sett her! Men på nabogården har Parkslirekne blitt en liten skog, skummelt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Parkslirekne er et kjempeproblem i Trøndelag. Her fryser den heldigvis tilbake og sprer seg ikke så voldsomt.

   Fortsatt god helg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger