Adventskalender: 9. Fryser vi, fryser den

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 

Julestjerner er veldig fine. Det er nesten ingenting annet i blomsterverdenen som får den samme klare, rene rødfargen som ei julestjerne. (Den fargen er også særdeles vanskelig å ta skikkelige bilder av!)

De julestjernene vi har inne i huset stammer fra en vill busk i Mexico. Den blomstrer når det blir mørkere, og mister alle bladene om "vinteren". I Mexico er det varmt, og om julestjerna fryser, vil alle bladene falle av den, som om det var høst. Det samme kan skje om den plutselig får for vann etter å ha tørket for mye.

Regelen er enkel: Om vi mennesker synes det er kaldt, fryser julestjerna også. Den må ha minst 15 grader for at den ikke skal miste blader og blomster. Det gjelder vannet også, når den får vann.

Kjøper du en julestjerne i dag, vær så snill og få den pakket inn i papir før du går ut med den, og ikke la den bli liggende igjen i bilen mens du handler andre ting. Jeg er kanskje litt følsom fordi jeg har en gang i tiden jobbet med å dyrke de fram. :)

Kommentarer

 1. De er fine julestjernene:) Da jeg hadde julestjerner(sluttet pga allerig)så overlevde de så vidt ned til 0! Vi hadde reist på hytta en romjul, og da vi kom tilbake, var det 0 i stua. Isende kaldt, og noen av bladene var falt av. Men, de kviknet til igjen etter mye fyring og vanning med lunka vann:)
  Min svigermor hadde en julestjerne i mange år. Den var kjempestor og veldig flott! Som en busk.
  Jeg syns også det er vanskelig å fotografere rødt.
  Flott informasjon du gir!
  Ha en fin førjulstid:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, i like måte! :)

   Foreldrene mine har også ei julestjerne som har vokst til ei skikkelig busk. Den står i kjøkkenvinduet hvor det blir luftet ut ofte. Derfor faller det av blader hele tiden, så den ser ut som ei stor, naken busk med en grønn og rød dusk i hver ende. Ingen andre har morsommere julestjerne. :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger