Adventskalender: 15. Ei gran inne?

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 
Foto: Filip H.F. Slagter

Det hender at jeg er på besøk hos noen og rett og slett blir imponert over en plante de har. En gang da jeg var ung fikk jeg for første gang se ei stuegran. For mine unge øyne så den ut som et stort tre, som gikk nesten opp til taket. Den hadde en rett stamme i midten og grønne greiner som stakk ut i perfekte etasjer. Nå vet jeg at de ikke er i slekt med vanlige grantrær i det hele tatt, de stammer faktisk fra ei øy i Stillehavet.

Stuegran er også en av de gammeldagse plantene som er på vei tilbake. De stortrivdes i gamle hus som ikke var helt tette, hvor lufta fikk sirkulere litt og ikke bli helt tørr. Når det ikke er så veldig varmt rett ved vinduet, er det jo mindre skadelig at det er litt lite dagslys om vinteren!

Bildet i denne posten er tatt inne på en butikk. Det er fordi jeg ikke har ei enda. Den er på ønskelista, og de selger dem på blomsterbutikker nå for tiden som "juletrær", men jeg har ikke noen fornuftig plass å sette en så stor plante på...

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger