Adventskalender: 14.Gammeldags glede

I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. All…
I år skal jeg prøve å legge ut et lite innlegg for hver dag i desember, fra 1. desember til julaften. Noen har tips og triks for kjente og ukjente juleblomster, andre er mer personlige historier. Alle bildene er tatt av meg om ikke noe annet er angitt. 


Da bestemor var ung, var husene annerledes. De var ikke så tette, og om ikke varmen sto på hele tiden, ble det fort kaldt i rommet. Vinduene var ikke så tette, så alt som sto i vinduskarmen hadde det mye kjøligere enn ellers i rommet, samme hvor mye de fyrte.

I slike hus var det andre planter som likte seg enn i en moderne leilighet.

Juleglede er en sånn gammeldags plante. I de siste årene har mange av de gamle plantene begynt å bli populære igjen. Jeg skjønner det veldig godt, får de rett plass å stå på er de veldig holdbare og fine.


Kommentarer

  1. Eneste gangen jeg har sett en juleglede blomstre igjen, var i et klasserom der varmen ble skrudd godt ned etter skoletid. Antagelig gjenblomstret de også i mitt barndomshjem, som stort sett hadde vedfyring, men det husker jeg ikke.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har sett den blomstre på nytt i huset til foreldrene mine. Huset er fra 50-tallet, og det har en stor yttergang med et stort nordvindu. Det vinduet er nesten magisk. Alt fra kaktuser til amaryllis og potteroser får knopper der. :)

      Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger