Perleblomst

Perleblomst Latinsk navn : Muscari sp. Foto: Opioła Jerzy (Poland) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)] Familie : Hyasintfamilien Opprinnelse : Europa og…

Perleblomst


Latinsk navn: Muscari sp.
Perleblomst, Muscari armeniacum
Foto: Opioła Jerzy (Poland)
[CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]


Familie: Hyasintfamilien

Opprinnelse: Europa og Asia

Hardførhet: H7

Utseende: Gresslignende blader, små lyseblå  eller hvite klokkeblomster i klaser.

Perleblomster er mest kjent som hageplanter, men denne artikkelen tar for seg perleblomster i potte.

Plassering: 

Løkplanter kommer opp uansett hvor de står, men planten får mer kompakt form og sterkere farge om den får godt lys. Ingen løkblomster er glade i sterk varme. Perleblomst er en av de løkene som tåler mest varme, men jo kjøligere den står, jo lenger varer blomstringen. Perleblomster tåler kulde godt, og kan fint stå ute så lenge det ikke er frost.

Vann og gjødsel:

Som alle løkblomster, vil en perleblomst tørke litt opp mellom hver vanning. Det er best å vanne fra bunnen, fordi løkene kan råtne om de blir våte oppå. Den trenger ikke gjødsel mens den blomstrer, men om den blir plantet ut, kan den få litt gjødsel mens den står grønn.

Spesielle krav:

Ingen spesielle krav. Bortsett fra vann og lys, har den alt den trenger i løken. Det er lurt å knipe av visne blomster, fordi det kommer flere blomster opp fra hver løk.

Formering:

Perleblomster i potte står som oftest i en tett klynge, som kan deles. Det går fint an å dele tuer med perleblomster som har spredd seg ute.

Sesong:

De første løkene kommer i butikkene i januar-februar. Ute blomstrer den omtrent fra snøen smelter til i mai.

Diverse:

Perleblomst er egentlig en flerårig løkplante som trives best ute. Den kan spre seg lett, og er veldig hardfør. Av alle løkplanter er perleblomst en av de minst giftige. Det finnes mange typer perleblomster, alle er veldig lettstelte.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger