X-faktor: Rød/Oransje

Dette er et bidrag i konkurransen X-faktor på Moseplassen . Temaet for denne runden er rød/oransje. Klikker du her, får du se alle de andre spennende bidragene! På et hemmelig sted vokser…


Dette er et bidrag i konkurransen X-faktor på Moseplassen. Temaet for denne runden er rød/oransje. Klikker du her, får du se alle de andre spennende bidragene!På et hemmelig sted vokser det mange av disse helt vilt.

Jeg tror at det er en helt vanlig humleblomst som har mutert, og spredd seg med tiden etter at skogen ved siden av jernbanen ble hugget ned.

Det vokser i det hele tatt mye rart langs den jernbanelinja. Jeg lurer på om de har sprøyta med noe en gang i tiden som har fått planter til å mutere, det vokser nemlig forvridde bringebærbusker i ren trollhasselstil og 5 cm høye skogstorkenebb på det samme området.

Det er flere varianter av disse over et ganske stort område, men de vender alle "ansiktet" oppover, har store grønne begerblad, og har flere enn 5 kronblader.


Her er en som står i knopp. Den ser ut til å være enda rødere.

De er ikke klassisk vakre, men så rare at jeg gjerne kunne ha tenkt meg et par sånne i hagen.Denne er fylt, og lyserød. Kameratelefonen som jeg hadde i fjor sommer hadde litt vanskelig for å ta bilder av rødoransje fargetoner, så denne var varmere i fargen i virkeligheten enn på bildet. Den er kanskje 3-4 cm tvers over, mye større enn en vanlig humleblomst.

Kommentarer

 1. Litt skummelt med planter som muterer, men det kan jo være naturen selv som spiller oss et puss:) Uansett blir det ofte spennende og overraskende resultater, og de du viser her er jo så vakre! Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er jo gjerne slik hageblomster blir til :)

   Slett
 2. En spännande växt, och vacker. Lycka till!

  SvarSlett
 3. Vad kul att hitta nåt nytt utan att det är någon som odlat det.
  Ha en fin och bra söndag
  och lycka till
  Kram Meta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk i like måte! :) Jeg tror jeg skal prøve å flytte en av dem inn i hagen til sommeren.

   Slett
 4. Så flott den var! Utrolig hvordan naturen ordner opp og lager variasjoner. Ha en fin dag og lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte! Det er jo ofte slik nye sorter blir til. :)

   Slett
 5. Det kan hända mycket i naturen om man går med öppna ögon. Blomman på sista bilden borde du prova att ta frö från då de är enkla att odla och kanske det blir en ny Geum:)
  Lycka till!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal prøve å flytte en plante inn i hagen og plukke frø etter hvert. Disse vokser over et ganske stort område, så jeg er optimistisk :) Tusen takk!

   Slett
 6. Nydelige da! Jeg har sett noe lignende der de har sprøytet i skogen. Men etter noen år var plantene tilbake til normalen igjen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lurer på om det var plantene som ble normale, eller om det var normale planter som tok over for de rare? Skal prøve å ta med meg en og se hva som skjer :)

   Slett
 7. Hej!
  Det är rosenkvitten som står med tulpanerna och som doftar så gott.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, den kaller vi eldkvede på norsk :)

   Slett
 8. Spennende humleblomster, men ikke så bra om det er muterende sprøytemidler. Huff! Blomstene er jammen fine likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har googlet litt, og kommet fram til at det er en "Geum rivale pseudopeloric". De er visst ikke så uvanlige. De fikk meg til å spekulere da jeg så dette knall røde i veikanten. :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger