X-faktor: Må-ha lista mi!

Det har vært lagt ut så utrolig mye fint i X-faktor, og det er typisk meg å få "lyst på alt". Det er ikke alt som er veldig realistisk å ønske seg så langt oppe i nord, men det er ingen vi…

Det har vært lagt ut så utrolig mye fint i X-faktor, og det er typisk meg å få "lyst på alt". Det er ikke alt som er veldig realistisk å ønske seg så langt oppe i nord, men det er ingen vits i å gi opp før en har prøvd. :) Bildene i posten er lånt fra bloggene hvor de er lagt ut, og er klikkbare. Hver post har mange andre fine bilder!

Her er posten på Moseplassen med alle de andre må-ha-listene :)


Dette er en buttblodtopp,  fra En hage med dam. Jeg falt fullstendig for den, til og med knoppene er utrolig tøffe. Den er visstnok H4-5, så det kan kanskje gå an på en god plass.

Hele bloggen, En hage med dam, har veldig fine og kunstneriske bilder overalt.Dette er Rantenhagen sin Astrantia. Jeg har egentlig ønsket meg en sånn i mange år, har bare ikke gjort noe med det. Se så fin den er, når en flink fotograf har tatt bilde av den!


Marits hagedagbok har flere bilder av den utrolig fine rosen 'Aïcha'. Den blir bare finere og finere for hvert bilde jeg ser av den. Formen minner meg om noen av de aller fineste Magnolia.
Turid på Tuaihagen har denne fantastiske kinaballblomen, Trollius chinensis. Denne blomsten var for meg kjærlighet ved første blikk, og snille Turid har gått med på å dele frø. :)


Magnolia er nært toppen av ønskelista, og denne strålende hvite blomsten kommer fra Byhagen & Nyhagen. Dessverre er klimaet her oppe alt for kaldt til å få til disse, men en butikk i nærheten selger iallfall magnolia som snittblomst...


...og denne skjønnheten kommer fra Bestemors hage. Magnolia loebneri heter den.


Dette er rett og slett den artigste Tagetesen jeg noen gang har sett. Den kommer fra Annes Hageverden. De plukker frø og sår selv, og i bloggposten er det også bilde av mange andre fantastiske varianter.


Og dette er kaprifolen til Liv i Hagen, 'Dropmore Scarlet'. Denne veit jeg kan overleve her oppe, foreldrene mine har en akkurat sånn en i hagen. Jeg skulle veldig gjerne hatt en sånn klatrende oppover veggen.
Denne kuletistelen kommer fra "En hage med dam". Jeg aner ikke hvor hardfør den eventuelt er, men den er kjempetøff.

Det er egentlig litt juks å sette denne Ipomoea tricolor fra Byhagen & Nyhagen på ønskelista, for den er allerede anskaffet og sådd. "Drivhuset" står fulle av spirer nå. Mer himmelblå farge en dette kan ikke en blomst få!Svart Viola! Noen ganger ser en noe som en bare MÅ ha. Denne er mye svartere enn den jeg kjøpte i fjor, og kommer fra Jonbels Garden.Og til slutt: Svarte gåsunger fra Strandhuset. Sånne har jeg aldri sett før. Salix må da være hardført nok...?

Kommentarer

 1. Masse fint vi fikk med oss i denne konkuransen ja. Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 2. Mye fint du har på må-ha-listen din! Buttblodtopp er egentlig en japansk plante, men den har kommet til Norge med frø eller planter noen har tatt med seg. Den er bl.annet funnet i Vågan, Hopen hovedgård, og oppbevares nå i Tromsø et sted. Herdig til H6.

  Kuletistelen er herdig til H6-7, så den kan du godt ha til deg også. Noen sa den måtte deles innimellom, så det er nok det som har skjedd med min, da den visnet ned. Det ble for trangt der den sto etterhvert men mange andre planter rundt.

  Så til profilbildet mitt. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men på Hageblogger vises Buttblodtoppen(som jeg har som profilbilde) og til Anne på Moseplassen er det en tagetes som vises. Var det det du mente? Du kan spørre Anne på Moseplassen også, hun er jo et orakel i denne verden:-)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Da skal det nok gå bra i Bodø også. :)

   Jeg ser nå at det første bildet i innlegget er det samme som profilbildet ditt. På Hageblogger blir det første bildet brukt automatisk, men på Moseplassen får vi bestemme selv. :)

   Slett
 3. Fina favoriter, det var otroligt svårt att välja ut några bland alla fina, men det roligaste av allt var att hitta så många fina bloggar. Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 4. Härlig må-ha-lista. Det är spännande att tänja på gränserna och experimentera lite med vad man faktiskt kan få att fungera här uppe i norr……ibland med mindre lyckat resultat, men då har man i alla fall försökt och ibland lyckas det alldeles förträffligt och lyckan är total :)  Ha en fin kväll! Maria

  SvarSlett
 5. Flere her som kommer høyt opp på min liste også :-)) Som jeg ikke har fått tid til å lage enda, kun i hodet :-)) Astrantia er jo en veldig skulpturtell blomst og derfor ikke kjempevanskelig å ta bilder av men takk takk :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Bildet ditt er veldig fint, jeg syns lett at den ser grå ut :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger