Orkideportretter

Jeg elsker orkideer. Vinduene her er fulle av dem. Det er ikke uvanlig at blomsterbutikker selger avblomstra orkideer for nesten ingenting, og jeg har fått (u)vanen med å kjøpe dem og se hva som komm…
Jeg elsker orkideer. Vinduene her er fulle av dem. Det er ikke uvanlig at blomsterbutikker selger avblomstra orkideer for nesten ingenting, og jeg har fått (u)vanen med å kjøpe dem og se hva som kommer ut.
Phalaenopsis. Å bruke min egen hånd for å vise størrelsen på en blomst, er også en uvane jeg har. Dette bildet ble tatt i butikken. 

Cymbidium. Dette tok jeg også i butikken, før jeg kjøpte den. Den står grønn nå, og venter på kjølige sommerdager ute.
Siamesisk Phalaenopsis. Noen ganger dukker det opp sånne artige mutasjoner.
Denne Phalaenopsisen var merket med "hvit". Den har akkurat kommet ut, og hele blomsten er gulgrønn med gule og røde tegninger. Merkelig nok er den andre stammen helt hvit! 
Dette bildet er også tatt i butikken. Jeg endte opp med å kjøpe en gul Paphiopedilum i stedet. Den har blomstret tre ganger nå.
Dette er en liten raring av en Phalaenopsis. Den er virkelig så lilla som den er på bildet. Dette er en av dem som jeg "adopterte" billig fordi den var nesten avblomstra.

Tatt i butikken, like før jeg kjøpte den. Lysforholdene er bedre der. Denne har utrolig holdbare blomster, det tok tre måneder før de falt av. Nå står den i "drivhuset" og koser seg grønn.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger