Grønne planter

Plantene på denne lista er delt inn i kategorier. Det går an å trykke Ctrl-F for å søke i lista, eller velge "Søk i siden" fra menyen om du bruker en mobil eller et nettbrett. Nye planter …

 Plantene på denne lista er delt inn i kategorier. Det går an å trykke Ctrl-F for å søke i lista, eller velge "Søk i siden" fra menyen om du bruker en mobil eller et nettbrett.


Nye planter blir lagt til fortløpende.

Legg gjerne igjen en kommentar om en plante mangler her.

Kaktuser og sukkulenter

Kommentarer

 1. Hei!
  Dette blir mer et generelt spørsmål, men har du noen tips til å bli kvitt hærmygg?
  De har tatt over huset! De bor hovedsakelig i de to pottene jeg har monstera-stiklinger. De var i flere potter tidligere, men etter et forsøk på å tørke ut jorda er de nå i disse to.
  Har forsøkt ny tørke, og nå er jorda knusktørr så langt ned jeg får fingeren, men allikevel flagrer det opp en hel haug av disse dyra fra jorda.
  Er det noe å gjøre? Må jorda byttes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Usj da. Har du sjekket at det ikke ligger fukt nederst i potta? Jeg har vært borti at enkelte selvvanningspotter har vært rene fluefabrikker. Den høye plastkanten nederst på innerpottene som store grønnplanter ofte kommer i kan det også samle seg en del vann under.

   Kanskje er det lurt å skifte jord. Men før det er det et par ting som kan virke.

   Enkelte gjødselmerker inneholder svovel. Svovel er giftig for larver. Ellers vil alt som er giftig for insekter virke så langt det kommer ned i jorda der larvene er. Det er lurt å kombinere med fluefeller for å også ta de voksne som flyr.

   Nematoder er det mest effektive, men det er vanskelig å få tak i siden holdbarheten er kort.

   Lykke til!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger